Selecteer een pagina

Een makelaar biedt veel voordelen tijdens de verkoop van je woning. Voordelen als een hogere prijs voor je woning en een snellere periode waarbinnen het huis verkocht is worden vaak genoemd als een van de voordelen van makelaars. Er zijn ook een aantal tips waar je zelf rekening mee kunt houden om je woning te verkopen. In deze blog vertellen we je meer over deze tips.

Marktconforme vraagprijs

Zet niet te hoog in voor wat betreft de vraagprijs. Een te hoge vraagprijs zal (potentiƫle) kopers afschrikken, waardoor ze zelfs bij interesse misschien wel geen bod meer doen. Het kan zelfs nog erger, dat de vraagprijs dusdanig hoog is en afschrikt, dat mensen niet eens meer de moeite nemen om te komen kijken. Bepaal dus samen met de makelaar een realistische vraagprijs, aangezien de koper uiteindelijk toch bepaalt wat de waarde van de woning is.

Woning verkoop klaar maken

Het is belangrijk om de woning verkoop klaar te maken. Ruim het huis netjes op, zet de meubels op de juiste plek en vraag eventueel hulp aan iemand die verstand heeft van interieur en het inrichten van woningen en panden. Zo maak je een goede indruk wanneer mensen besluiten een bezichtiging te komen doen. Weet je niet precies hoe je een woning verkoop klaar maakt? Het is zelfs mogelijk om de hulp in te schakelen van een woning-stylist.

Bekijk reviews van andere consumenten

Ben je er niet helemaal uit welke makelaar je wilt inschakelen voor de verkoop van je woning? Ga op internet bekijken welke makelaars er in de buurt zitten en ga je inlezen. Misschien wel het belangrijkste is om erachter te komen wat andere consumenten van de makelaar vinden. Veel makelaars zullen op hun website namelijk zeggen dat ze de beste zijn, alleen is het veel nuttiger om te kijken hoe andere consumenten over de makelaar denken. Deze medeconsumenten hebben geen belang bij een verkooppraatje en delen op een onpartijdige manier hun ervaring over de makelaar met de rest van de wereld. Op bijvoorbeeld Google zijn al veel reviews te lezen over verschillende makelaars.

Check hoe actief makelaars zijn op internet

Ook is het belangrijk om te kijken hoe actief de makelaars op internet zijn. Op wat voor platformen zijn ze actief en op welke websites plaatsen ze hun woningaanbod? We adviseren om in zee te gaan met een makelaar die actief is op internet, zodat je huis ook goed te zien zal zijn op internet.

 

Pin It on Pinterest